Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 03:13 | 03/06/2023

Qui pot votar?

Espanyols residents a Catalunya

Amb caràcter general poden participar tots els ciutadans espanyols empadronats a qualsevol municipi de Catalunya (condició política de catalans) i tinguin 18 anys o més el dia dels comicis (14 de febrer de 2021).

A més, per poder votar es requereix figurar en les llistes del cens electoral, que per aquest procés es corresponen amb les inscripcions al Padró d’Habitants de l’Ajuntament tancades a 29 de setembre de 2020.

Espanyols residents a l'estranger

Els ciutadans espanyols residents a l'estranger que hagin tingut a Catalunya el darrer veïnatge administratiu i que acreditin aquesta condició al consolat d'Espanya corresponent. 

També els seus descendent inscrits com a espanyols, si ho sol·liciten, en la forma que determini la llei de l'Estat.

Procediment del vot exterior i consolats

Els electors residents a Catalunya podran sol·licitar-ho del 22 de desembre de 2020 fins al 4 de febrer de 2021, i els residents a l'estranger en funció de la seva inscripció al cens

Empadronats a Catalunya i residents a l’estranger que es trobin temporalment a Espanya

Es pot demanar presencialment a les oficines de Correus o en línia.
 

Per evitar desplaçaments es recomana presentar la petició electrònica del vot per correu amb IDCAT seguint els passos següents:

Una vegada sol·licitat, es podrà exercir el dret al vot des del mateix domicili lliurant-li al carter/a el sobre certificat tancat amb el vot el dia que porti la documentació.
 

En el cas que es demani la petició personalment a les oficines de Correus s'ha d’exhibir l’original del document acreditatiu d’identitat i omplir els formularis en paper disponibles a tal efecte.

Tots aquells electors que sol·licitin el vot per correu no podran votar personalment a la mesa electoral el 14 de febrer de 2021, dia de la celebració dels comicis.

 

Petició telemàtica del vot per correu

Enllaç per accedir a la sol·licitud


No la poden utilitzar els electors residents a Espanya que es trobin temporalment a l’estranger ni els electors residents a l’estranger que ho sol·licitin des del seu país de residència.

 

Bústia de consulta per residents a l'exterior

Si ets resident a l’exterior i tens dubtes sobre com votar a les properes eleccions pots adreçar la teva consulta a eleccions@gencat.cat

Només es pot votar si s'està inscrit al cens electoral vigent

Els catalans que s'han donat d'alta com a veïns en el padró d'habitants d'un municipi de fora de Catalunya deixen de ser electors.

A més hi ha situacions que legalment priven del dret de sufragi, com els condemnats per sentència ferma i els declarats incapaços o internats en un hospital psiquiàtric sempre que se'n declarin expressament.