Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:13 | 23/09/2019

Coneix Viladecavalls

El municipi

Viladecavalls és un municipi ubicat a l’oest de la comarca del Vallès Occidental, amb una extensió de 20,12 Km². Limita al nord amb el terme municipal de Vacarisses per la serra de Coll Cardús, on trobem el cim més alt, el Turó del Ros (639 m), a l'est delimita amb el municipi de Terrassa, al sud amb Ullastrell i a l'oest amb la riera de Sant Jaume, que separa Viladecavalls de la comarca del Baix Llobregat

Història

Cercant l'origen de Viladecavalls, trobem vestigis de la presència de pobles Ibers des de la Riera de Gaià fins al Molinet. La tribu ibèrica dels laietans s’instal·là al Vallès, i el va convertir en una de les zones més poblades de Catalunya.

Festes i tradicions

Les Festes tradicionals són celebracions ciutadanes vinculades amb la preservació del patrimoni cultural popular. A Viladecavalls, les festes i tradicions són presents a diferents èpoques de l'any. Destaquen les festes de Nadal amb el Campament Reial i la Cavalcada de Reis, la Rua de Carnestoltes, les Caramelles de Setmana Santa, la Fira del llibre i la rosa de Sant Jordi, i la Diada Nacional de Catalunya: l'11 de setembre. El patró del municipi és Sant Martí i per aquesta raó, el dia 11 de novembre se celebra la festa major d'hivern, una jornada per a menuts i grans, on el protagonisme recau en recuperar les tradicions.

Com arribar-hi

Us informem de les vies disponibles per visitar Viladecavalls.

Publicacions Publicacions

Al llarg dels anys, l'Ajuntament de Viladecavalls ha anat editant diverses publicacions per donar a conèixer les característiques del nostre municipi i la seva història. En aquesta secció trobareu un recull d'aquests treballs documentals.