Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 15:34 | 19/06/2024

Festes i tradicions

Les Festes tradicionals són celebracions ciutadanes vinculades amb la preservació del patrimoni cultural popular. A Viladecavalls, les festes i tradicions són presents a diferents èpoques de l'any. Destaquen les festes de Nadal amb el Campament Reial i la Cavalcada de Reis, la Rua de Carnestoltes, les Caramelles de Setmana Santa, la Fira del llibre i la rosa de Sant Jordi, i la Diada Nacional de Catalunya: l'11 de setembre. El patró del municipi és Sant Martí i per aquesta raó, el dia 11 de novembre se celebra la festa major d'hivern, una jornada per a menuts i grans, on el protagonisme recau en recuperar les tradicions.
Festa Major de Viladecavalls

FESTA MAJOR D'ESTIU

La Festa Major de Viladecavalls se celebra cada any durant el segon cap de setmana de juliol. Durant quatre dies, de divendres a dilluns, el poble acull un munt d'actes per a totes les edats per tal de garantir que ningú es quedi a casa.
Celebració 2021
Celebració 2022
Celebració 2023

Festa de Sant Martí

SANT MARTÍ, FESTA MAJOR D'HIVERN

Emmarcant-la dins la Festa de Sant Martí, patró del municipi, l'antiga Festa Major ha esdevingut, sota el lema "Recuperem les tradicions", un nou format de Fira gastronòmica de productes de proximitat centrada en les tradicions, el món de la pagesia i la cultura popular.
Celebració 2021
Celebració 2022
Celebració 2023

Santa Llucia

FIRA ARTESANAL DE SANTA LLÚCIA

Amb motiu de les festes nadalenques, Viladecavalls es transforma amb els guarniments dels comerços, la il·luminació dels carrers i la fira de productes nadalencs i d'artesania instal·lada al carrer Antoni Soler. Paral·lelament a la fira, l'Ajuntament organitza un acte solidari per recaptar fons per La Marató de TV3.
Celebració 2022
Celebració 2023

Cavalcada de Reis

PATGESSA MARTINA

La patgessa Martina visita Viladecavalls per recollir les cartes dels infants del municipi en un campament reial instal·lat al nucli urbà. Hi ha tallers infantils i petits espectacles per a amenitzar l’espera.
Celebració 2022
Celebració 2023

Cavalcada de Reis

CAVALCADA DE REIS

A finals de desembre s'organitza el Campament Reial on el patge Martí i els seus emissaris recullen les cartes dels infants i, la tarda del 5 de gener, els carrers viuen una Cavalcada de Reis en la qual Ses Majestats reparteixen els regals als nens i les nenes de Viladecavalls, porta a porta.
Celebració 2023
Celebració 2024

Carnestoltes

CARNESTOLTES

Les associacions de veïns, conjuntament amb altres entitats del municipi, participen de la Rua de Carnestoltes de Viladecavalls. Amb punt de sortida des de la Plaça de la Creueta, les comparses recorren els carrers del nucli urbà fins a davant l'Ajuntament, on realitzen els seus balls i coreografies sota l'atena mirada del jurat. En el posterior sopar popular, el jurat dictamina les comparses guanyadores del concurs.
Celebració 2022
Celebració 2023
Celebració 2024

Gala de l'Esport

GALA DE L'ESPORT DE VILADECAVALLS

La Gala de l'Esport de Viladecavalls és un acte de reconeixement al món esportiu local que té lloc al Pavelló Municipal Sebastià Homs a l'abril. Durant l'acte es lliuren els premis a millor esportista femenina i masculí, així com altres reconeixements a entitats esportives i esportistes locals.
Celebració 2022
Celebració 2023

Sant Jordi

FIRA DEL LLIBRE I LA ROSA DE SANT JORDI

Viladecavalls celebra la Diada de Sant Jordi amb diversos actes culturals i de lleure per a totes les edats. A més de trobar punts de venda de roses i llibres a càrrec d'entitats del municipi, a la fira podem trobar un espai d'escriptors/es i activitats i tallers per a totes les edats.
Celebració 2022
Celebració 2023

Sant Joan

FESTA DE SANT JOAN I FLAMA DEL CANIGÓ

Durant la nit del 23 al 24 de juny, se celebra el solstici d'estiu amb la revetlla de Sant Joan. A Viladecavalls, es du a terme la rebuda de la tradicional Flama del Canigó a la tarda, amb un recorregut que va de la Zona Esportiva Municipal de Can Trias a la plaça de la Vila, i a la nit l'encesa d'una foguera participativa a la plaça de la Vila i un sopar popular a l'aire lliure aplega el veïnat per gaudir junts de la revetlla.
Celebració 2022
Celebració 2023

Diada Nacional de Catalunya

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

El 10 de setembre, vigília de la Diada Nacional de Catalunya, l'Ajuntament i les entitats del municipi duen a terme una ofrena floral sota la senyera, previament hissada en un acte institucional, situada a la plaça de la Masia de Can Turu. L'endemà, els vilacavallencs i les vilacavallenques pujen al turó del Ros per cantar l'himne nacional des del cim.
Celebració 2022

Diada Nacional de Catalunya

VIU LA VEU

Cicle de concerts “Viu la Veu” que se celebra durant els mesos de juny i juliol a la terrassa de l’escola de música Pau Casals de Viladecavalls. Música de proximitat a l’aire lliure i gratuïts gaudint de les vistes de la muntanya de Montserrat al capvespre.
Edició 2022
Edició 2023