Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 01:53 | 17/04/2024

Viladecavalls seu de la jornada "Entendre el territori des de la cohesió social" de la Diputació de Barcelona

L’auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals ha acollit la jornada “Entendre el territori des de la cohesió social” organitzada per l’àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Viladecavalls, avui dimecres 25 de gener.

dimecres 25 gener 2023

El president delegat de l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Marc Verdaguer, l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer; la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny; i la vicepresidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Míriam Casaramona, han inaugurat la jornada a les 11.00 hores.

Cesca Berenguer ha explicat que la cohesió social, tema principal d’aquesta jornada, s’ha d’entendre des de tres perspectives: Primer, com el nivell d'inclusió social. És a dir, una societat en la qual les persones puguin desenvolupar-se i relacionar-se en condicions d’igualtat, solidaritat i diversitat; segon, com el grau de l'acceptació, confiança i sentit de pertinença de les persones respecte de la comunitat en la qual viuen; i tercer, com un fi i un mitjà. Les administracions han de garantir que totes les persones se sentin com a agents actius i participants de la societat, a través de les contribucions que realitzen i dels beneficis que obtenen. I ha destacat “la importància dels ajuntaments i la repercussió de les polítiques locals per aconseguir aquesta cohesió social i el benestar de la ciutadania”.

A través de diverses taules rodones s’han tractat diversos àmbits relatius a la cohesió territorial. Entre els i les ponents, la regidora de Benestar social de l’Ajuntament de Viladecavalls, Dolors Salmerón, ha parlat sobre la realitat del municipi en què la Joventut i la nostra Gent Gran tenen una gran transcendència i importància, donat que s’afronten reptes com la pèrdua de l’arrelament davant dificultats en mobilitat o habitatge, o la marxa de la joventut i l’envelliment de la població entre d’altres. Son reptes complexes que obliguen a les administracions a potenciar i redistribuir les possibilitats de cooperació intermunicipal, supramunicipal, i treballar en el paradigma de la governança.