Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 10:31 | 01/06/2023

Viladecavalls participa d’un projecte de promoció del consum sostenible impulsat pel Consell Comarcal

dijous 23 juliol 2020

L’Ajuntament de Viladecavalls participa aquest estiu en el projecte “Promoure el Consum Sostenible”, una iniciativa del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO) que té per objectiu divulgar nous hàbits de consum en el context d’emergència climàtica actual, posant èmfasi en l’aprofitament i la reutilització de productes que permetin la reducció de residus i la transició cap a l’economia circular.

Les accions del projecte “Promoure el Consum Sostenible” a la vila s’inicien avui dijous, 23 de juliol, amb una visita que es farà als comerços d’alimentació i restauració del municipi per recollir informació sobre quines pràctiques de consum sostenible porten a terme.

Amb la informació recollida sobre pràctiques que ja es porten a terme, els establiments podran tenir un pòster personalitzat de participació en la campanya.

Com a acció de suport, s’oferirà als comerciants una formació perquè tinguin un major coneixement de tot allò que poden fer per incorporar canvis progressivament i adaptar el negoci als interessos d’una ciutadania cada vegada més preocupada pel medi ambient, perquè el comerç local jugui un rol actiu en el canvi de mentalitat i hàbits de compra tot reforçant relacions de complicitat i confiança amb la ciutadania.

El projecte “Promoure el Consum Sostenible” s’està desenvolupant durant tot l’any 2020 a 12 municipis de la comarca: Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. Es realitza en el marc del Programa ENFEINA’T, subvencionat pel Servei Públic de la Generalitat de Catalunya i el Servicio Estatal de Empleo del Ministerio de trabajo, migraciones y seguridad social, regulat per l’Ordre TSF/150/2018.

La iniciativa va néixer arran de la constatació que l’actual model de consum és insostenible, ja que comporta un consum de matèries primeres que supera la disponibilitat de recursos del planeta. A més, l’alt nivell de consum i producció comporta greus impactes en el medi ambient i un volum de residus difícil de gestionar.

A partir de setembre es planificaran noves activitats.