Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 08:09 | 03/10/2023

Viladecavalls ha reduït un 37,5% la seva població de coloms en un any d'ús d'anticonceptius

L'Ajuntament de Viladecavalls ha obtingut els resultats del control de població de coloms del barri de Can Trias, dut a terme per l'empresa ZooEthics per mitjà de l'aplicació de l'anticonceptiu Ovistop (nicarbazina 0.08%).

dimarts 15 gener 2019

Després d'un any d'aplicació d'aquest anticonceptiu -innocu per a les persones, altres espècies animals i el medi ambient- s'ha aconseguit reduir la població de coloms de 120 als voltants dels 87 exemplars,  és a dir, un 37,5% menor respecte les dades recollides el novembre del 2017. Aquestes dades es troben per sobre de la mitjana prevista, d'acord amb els resultats assolits en altres poblacions que utilitzen el mateix mètode.

L'anticonceptiu s’ha subministrat a l'escola Roc Blanc on cada matí a primera hora una màquina ha escampat la dosis necessària (10 gr/colom). També s'hi ha instal·lat una càmera que ha permès comprovar com els coloms consumien el medicament anticonceptiu en pocs segons. Tot el tractament ha tingut un seguiment per part dels biòlegs de Zooethics que han anat ajustant el sistema per tal d'extreure'n el màxim rendiment.

L'anticonceptiu redueix els naixements de coloms de forma que no es reposen els individus que van morint a causa de la mortalitat natural de l'espècie, la qual és molt elevada. D'aquesta forma s'aconsegueix tenir una població reduïda de forma respectuosa amb els coloms, és a dir sense necessitat de fer captures i sacrificar-los.

 

Es preveu instal·lar un nou dispensador al terrat de l'Escola de Música

Vist l'èxit d'aquest nou sistema de control de la població de coloms i atès l'increment d'individus detectats als voltants de la plaça de la Masia de Can Turu, l'Ajuntament té previst instal·lar un nou dispensador al terrat de l'Escola de Música Municipal Pau Casals durant l'any 2019.