Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 21:32 | 21/05/2024

Viladecavalls elabora una ordenança pròpia per a actuar en l’abastiment d’aigua en situació de sequera

A més de l’ordenança, l’Ajuntament impulsa altres mesures informatives sobre les restriccions vigents i treballa en la millora de l’eficiència de la xarxa de subministrament

divendres 10 maig 2024

Aquest mes de maig està prevista l’aprovació definitiva de l'ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l'abastament d'aigua potable i als usos de l'aigua en situació de sequera elaborada per l’Ajuntament de Viladecavalls. Aquest document estableix el marc normatiu que permetrà al consistori establir les mesures necessàries per a afavorir el compliment de les limitacions establertes en el Pla de Sequera de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera l’ordenança contempla la possibilitat d’establir reduccions de pressió en la xarxa d'abastament, es podran sol·licitar plans d'estalvi a les indústries o aplicar sancions en cas de ser necessàries, entre altres actuacions.

Altres mesures

Paral·lelament a l’elaboració de l’ordenança, l’Ajuntament ha impulsat altres mesures com ara la sol·licitud de subvencions a l’ACA per a impulsar millores que facin la xarxa de subministrament d’aigua més eficient a través, per exemple, de la digitalització de la consulta del consum. A més, també s’han adoptat mesures d'estalvi en equipaments i es treballa en la redacció d’un pla director de la xarxa d'abastament.

Finalment, també s’han dut a terme diferents actuacions informatives com ara la recent emissió d’un ban municipal en el qual s'informa novament de les limitacions establertes.  Des de l’Ajuntament que actualment ens trobem en el nivell 1 d’emergència, la qual cosa suposa, entre altres restriccions, que l’abastament de la població no pot superar una dotació màxima equivalent de 200 litres per habitant i dia (incloent-hi activitats econòmiques i comercials). Davant la detecció de consums puntuals que superen aquest llindar, el consistori fa una crida a moderar el consum domèstic i recorda, davant l’arribada de l’estiu, la prohibició d’omplir piscines.