Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 20:55 | 25/06/2024

Últims treballs de manteniment de les franges perimetrals contra incendis forestals

Aquests dies s’enllesteixen les actuacions dutes a terme en més de cinquanta hectàrees del nostre terme municipal

dijous 06 juny 2024

Tot i les pluges registrades al llarg de les passades setmanes, la situació de sequera persistent dels darrers anys i les altes temperatures que s’esperen durant l’estiu fan que es mantingui la previsió d’alt risc d’incendis forestals per als pròxims mesos. Entre les mesures preventives que desenvolupa habitualment l’Ajuntament de Viladecavalls destaquen els treballs de condicionament de les franges perimetrals contra incendis que aquests dies s’estan ultimant. En concret en les passades setmanes s’han complert tasques de desbrossada amb alguna tala puntual a les franges de 25 metres d’amplada que envolten els nuclis de Can Corbera, Carenes de Can Turu, el Molinot, la Planassa, Sant Miquel de Guanteres, Can Pepet i el Nucli Urbà. En total aquesta actuació ha suposat una inversió de 60.000 euros.

Una crida a la precaució

Més enllà de les actuacions que es duen a terme des de l’administració, l’Ajuntament fa una crida a seguir les recomanacions preventives per a evitar el foc. Entre aquestes es recorda a les persones propietàries de la importància de netejar la vegetació de les finques amb una distància d’entre 6 i 8 metres entre arbres, que han d’estar ben esporgats fins a un terç de la seva alçada, i una distància d’entre 3 i 5 metres entre arbustos. A més cal recordar la prohibició de fer foc o llençar pirotècnia en urbanitzacions envoltades per bosc ni a menys de 500 metres de zones boscoses. 

Per a més informació sobre les precaucions que podem prendre davant del foc, podeu consultar els consells que ofereix el Departament d’interior aquí.