Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 03:57 | 05/10/2023

L’Ajuntament aconsegueix sis subvencions de la Diputació de Barcelona per a projectes contra el canvi climàtic

Les actuacions inclouen la creació d’una comunitat energètica local o la implementació del programa d'estalvi energètic 50/50 a les escoles

dimecres 31 maig 2023

La Diputació de Barcelona ha anunciat l'atorgament de fins a sis ajuts i recursos sol·licitats per l'Ajuntament de Viladecavalls en el marc del catàleg d'Ajuts XGL. Aquests recursos estan destinats a accions i projectes relacionats amb el programa ViladecavallsClima, que té com a objectiu promoure la sostenibilitat ambiental i la transició energètica al municipi. Un dels ajuts consisteix, precisament, en el desenvolupament del Pla de Comunicació ViladecavallsClima.

Els centres escolars estaran novament implicats, en aquest cas, les escoles Rosella i Roc Blanc impulsaran el programa d'estalvi energètic 50/50 a les escoles, una iniciativa que utilitza una metodologia participativa amb els infants, l'equip educatiu i les famílies per aconseguir estalvi energètic i econòmic a les dues escoles. Els participants s'involucren activament en la gestió de l'energia de l'edifici, fomentant comportaments respectuosos amb el medi ambient a través d'accions pràctiques. El 50% de l'estalvi aconseguit es reinverteix en millores mediambientals l'any següent al centre.

A més, l'Ajuntament de Viladecavalls rebrà suport tècnic per al desenvolupament d'una comunitat energètica local. Aquest projecte inicialment se centrarà en la compartició d'energia fotovoltaica en un equipament municipal, previsiblement el Centre Cívic Paco Cano, amb la participació de la ciutadania.

Finalment, cal destacar les subvencions rebudes per a redactar diferents projectes com són el projecte executiu per a la instal·lació d'una coberta fotovoltaica a l'edifici del Casal Familiar, un projecte executiu per a la instal·lació d'una pèrgola solar fotovoltaica vinculada al punt de recàrrega de vehicles elèctrics ràpids a l'aparcament del carrer Orenetes i un estudi d'implantació d'una xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a Viladecavalls, així com el corresponent model de gestió.

Galeria d'Imatges

1.jpg
2.jpg