Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:07 | 15/06/2025

Joves de batxillerat tutoritzen adults en competències digitals

L’Ajuntament reprèn un projecte intergeneracional amb l’IES Viladecavalls per reduir la bretxa digital
Imatge de recurs d'un adult aprenent a utilitzar un programa informàtic
Imatge de recurs d'un adult aprenent a utilitzar un programa informàtic

dilluns 26 maig 2025

El Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Viladecavalls impulsa aquest juliol una nova edició d’un projecte intergeneracional de formació digital. L’objectiu és posar en contacte estudiants de primer de batxillerat de l’IES Viladecavalls amb persones adultes del municipi interessades en reforçar les seves habilitats en ofimàtica i ús de tecnologies digitals. L’eslògan escollit, “Compartim coneixements, connectem generacions”, sintetitza l’enfocament pedagògic i col·laboratiu de la iniciativa. 

Pràctiques formatives 

El projecte, integrat dins el programa “Estada en empresa”, permet als alumnes aplicar els seus coneixements en un context real de pràctiques formatives. L’alumnat dissenyarà un pla de formació adaptat a les necessitats dels participants i els oferirà sessions presencials de tres hores, dues vegades per setmana, durant tot el mes de juliol. Les classes es distribuiran entre nucli urbà (dilluns i dimecres) i el Centre Cívic Paco Cano (dimarts i dijous), sempre de 10.30 a 13.30 h. 

Atenció pedagògica de qualitat 

Els tutors rebran formació prèvia en habilitats comunicatives i disposaran d’una guia educativa per garantir una atenció pedagògica de qualitat. El projecte es reactiva després de dues edicions prèvies valorades positivament. En la darrera edició una trentena de  participants  van destacar la rellevància de l’alfabetització digital com a eina de desenvolupament personal i professional.  

La iniciativa “Compartim coneixements, connectem generacions” respon a la demanda expressa de la ciutadania i de la comunitat educativa local. 

 

Objectius de desenvolupament sostenible