Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 06:01 | 03/10/2023

Foment de la convivència i el compliment de les mesures de protecció contra la Covid-19

En una situació de pandèmia com en la que ens trobem en l’actualitat, des de les administracions s’ha de treballar pel compliment de les mesures decretades per les autoritats competents per tal de minimitzar el risc de contagi de la població. És una responsabilitat que ens interpel·la al conjunt de la societat, però no tothom pren consciència de la importància de protegir-nos entre tots i totes.

dimecres 19 maig 2021

L’Ajuntament de Viladecavalls està realitzant un esforç destacable per trobar un equilibri que permeti reprendre certa normalitat en el dia a dia de la ciutadania, sempre mantenint les mesures contra la COVID-19, i es prioritzen les accions pedagògiques davant de les sancions a les persones que incompleixen les normes que hem de seguir per frenar el risc de contagi al municipi. No obstant això, Policia Local de Viladecavalls, els darrers seixanta dies ha hagut de tramitar 19 propostes de sanció per incompliment de les mesures sanitàries i de seguretat. Des de l’inici de la pandèmia, la policia local ha dut a terme un total de 2.048 serveis directament relacionats amb la Covid19 i s’han dedicat un total de 1.131 hores. 

Les mesures més importants i efectives per evitar la transmissió del virus impliquen guardar distanciament físic, rentar-se les mans sovint, utilitzar les mascaretes quan estigui indicat i quedar-se a casa en cas de simptomatologia.

Malauradament, amb l’aplicació d’aquestes mesures apareixen alguns inconvenients, com l’aparició de residus de mascaretes i guants de plàstic en l’espai públic. D’altra banda, es donen episodis de laxitud greu en l’acompliment de les normes, com aglomeracions festives sense aplicar cap mena de protecció contra el contagi.

Cal que tothom prengui consciència del moment greu que vivim, que malgrat la fi del toc de queda, continuem en una crisi sanitària i que només si el conjunt de la societat s’implica en la fi d’aquesta pandèmia, ho aconseguirem.