Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 21:37 | 25/06/2024

En marxa la instal·lació de les dues calderes de biomassa que donaran servei Zona Esportiva Municipal del Nucli Urbà, al Centre Cívic Paco Cano i a l’Escola Roc Blanc

Paral·lelament, i dins del treball per a la utilització d’energies renovables als equipaments, han quedat finalitzats els treballs per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta del Centre Cívic Paco Cano

dimecres 05 juny 2024

Al llarg dels darrers anys, i en el marc del programa Viladecavalls Clima, l’Ajuntament es troba desenvolupant diverses actuacions destinades a afavorir la transició energètica per a la utilització d’energies renovables als equipaments municipals. Actualment, es treballa en la instal·lació de dues noves calderes de biomassa que permetran donar servei a la Zona Esportiva Municipal del Nucli Urbà amb una d’elles i, de manera compartida amb una segona caldera, al Centre Cívic Paco Cano i a l’Escola Roc Blanc.

Pel que fa a la caldera i a la xarxa de calor de la zona esportiva, aquesta oferirà una producció de 400 kW. Tant la caldera com la sitja d’emmagatzematge d’estella es trobaran en mòduls prefabricats situats a la part sud del camp de futbol. Aquesta instal·lació permetrà substituir el consum de gas natural aconseguint un estalvi econòmic en el consum d’energia de 4.847,3 €/any, i alhora una reducció d’emissions de CO₂ de 38,62 Tn/any. El pressupost de l’actuació és de 306.000 €.

En el cas de l’equip que donarà servei al Centre Cívic Paco Cano i a l’Escola Roc Blanc, aquest oferirà una potència de 200 kW i es trobarà també en mòduls prefabricats a l’espai exterior davant la façana principal del centre cívic que dona al carrer Pintor Casas. Es calcula que la substitució de l’ús de gas permetrà un estalvi econòmic en el consum d’energia de 55.875,83 €/any, i alhora una reducció d’emissions de CO₂ de 56,69 Tn/any. En aquest cas el pressupost de l’actuació és de 280.000 €.

Aquestes dues instal·lacions se sumen a la caldera de biomassa que des de 2021 dona servei a l’Escola Rosella i a l’Escola Municipal de Música Pau Casals.

 

Energia solar al centre cívic

L’inici d’aquests treballs han coincidit amb la finalització de la instal·lació del projecte d'autoconsum compartit al Centre Cívic Paco Cano. Aquesta actuació, amb un pressupost de  48.400 €, permet disposar d'una potència elèctrica fotovoltaica de 41,4 kW, la qual cosa suposarà un estalvi de més de 38 tones de CO₂ emeses a l'any. L’Ajuntament treballa per tal d’establir una futura compartició de part de l’energia generada amb la ciutadania.

El conjunt d’aquestes actuacions es duen a terme gràcies al finançament aconseguit del Programa Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona.