Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 03:58 | 22/07/2024

L'Ajuntament torna a renovar el Segell Infoparticipa a la transparència

Només 17 ajuntaments catalans, entre els quals es troba el de Viladecavalls, han aconseguit satisfer el 100 % dels indicadors establerts

dimecres 10 abril 2024

Ahir l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, acompanyada per la regidora de Comunicació i d’Innovació Digital i Transparència, Dolors Salmerón, recollien a la sala d’actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el Segell Infoparticipa. Aquest distintiu, que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la universitat, és un reconeixement a la transparència informativa dels webs d’institucions, especialment en l’àmbit dels ajuntaments catalans. Així, tots els consistoris són avaluats periòdicament per a comprovar el grau de compliment dels diferents indicadors que garanteixen l’accés de la ciutadania a informacions essencials sobre la constitució de la institució i sobre el seu treball.

En el cas del nostre municipi, aquest web ha aconseguit novament satisfer el 100 % dels criteris avaluats, un fet que només han assolit 17 consistoris entre totes les poblacions de Catalunya i només sis de poblacions de menys de 10.000 habitants.

Què s’avalua?

En total són 52 els criteris establerts per a la concessió del distintiu. Aquests avaluen la resposta que ofereix el portal a preguntes com qui són les i els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius o quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana. Posteriorment, tota la informació recollida s’incorpora al mapa Infoparticipa que es pot consultar a través del web www.infoparticipa.com.

En el cas de l’Ajuntament de Viladecavalls, aquest segell s’ha obtingut des de l’any 2018 i ho ha fet assolint la màxima puntuació en les darreres tres edicions.