Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 03:22 | 22/07/2024

El municipi es protegeix amb la redacció i aprovació del Document únic de protecció civil municipal (Duprocim)

El document recull quins són tots els riscos davant dels quals ens podem trobar com a població i estableix les mesures per a la protecció de les persones i els seus béns

divendres 05 juliol 2024

Viladecavalls compta amb el seu Document únic de protecció civil municipal (Duprocim), un document que s’elabora per a prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els seus béns que puguin venir provocats per alguna situació d’emergència.  En concret, hi trobem tant riscos territorials (onades de calor, onades de fred o concentracions de persones) com riscos especials (incendis forestals, risc químic pel transport de mercaderies perilloses, nevades, ventades, terratrèmols i pandèmies). Amb la voluntat de mantenir en tot moment el nostre municipi preparat davant de qualsevol d’aquestes circumstàncies, el document es revisa cada quatre anys per tal que estigui actualitzat.

Pel que fa a la informació que hi trobem, el Duprocim inclou, entre altres, dades de la climatologia o de les xarxes de subministrament que poden tenir incidència en situacions d’emergència. També s’hi estableix com s’organitza a Viladecavalls la protecció civil, a més de quins són els procediments operatius que han de desenvolupar-se en cada cas concret.

Destaquen així les mesures per a la protecció de la població recollint una planificació de l’evacuació de persones davant de diferents escenaris, a més de les zones d’allunyament (els espais a evitar en funció del risc que s’estigui afrontant); les pautes de confinament en cas de ser necessari, o els controls dels accessos. També s’hi inclouen les fitxes d’actuació que haurà de seguir cadascun dels agents (persones o grups) que han d’actuar davant d’una emergència.