Consulta ciutadana per l’elaboració del pla estratègic pel canvi climàtic
dimecres 23 desembre 2020
L'Ajuntament de Viladecavalls, continua treballant amb el desenvolupament del pla d'acció per clima i l'energia sostenible (PAESC) que des de principis de 2020 té l'objectiu d’aconseguir reduir, a menys d’un 40%, les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) respecte al 2005 per a l'any 2030.
Finalitzada la primera fase del projecte que ha consistit en la realització d'un inventari d'emissions municipals, així com un estudi sobre la vulnerabilitat i riscos davant el canvi climàtic.
El projecte es troba en la segona fase, immers en la definició de mesures que permetin no només reduir emissions, sinó aconseguir que el municipi sigui més resilient a possibles canvis climàtics i alteracions meteorològiques. Per a això, ja s'ha dissenyat un primer panell de mesures d'acció que serviran a el consistori en el seu pla estratègic dels propers anys.
L’ajuntament té especial interès en què aquest projecte disposi d'una màxima difusió i participació ciutadana. És per això, pel que es convida a tots els ciutadans a què participin i valorin algunes de les diferents mesures proposades.
A causa de la situació de pandèmia en què ens trobem, aquesta participació ciutadana serà realitzada de manera virtual, per la qual cosa s'ha posat a disposició de tota la ciutadania, un formulari on-line en el qual, de manera anònima, podran valorar quines mesures són considerades més interessants per la seva futura implantació.
Per participar, cliqueu al següent enllaç, des del 23 de desembre i fins al pròxim 8 de gener de 2021, tot aquell ciutadà que estigui interessat podrà participar en les propostes de mesures per la lluita contra el canvi climàtic.
Amb el suport de la consultora de la Diputació de Barcelona, ECOTERRAE - experta en canvi climàtic i sostenibilitat - (empresa executora del projecte), s'espera que, després d'aquesta fase, el municipi pugui completar la definició d'un pla estratègic en matèria de canvi climàtic i avançar cap a la descarbonització del territori.