Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 21:03 | 25/06/2024

Aquest estiu començaran les obres per a la construcció de la via pedalable entre Viladecavalls i Terrassa

La nova via de tres quilòmetres també permetrà disposar d’una connexió més entre el nucli urbà, Can Corbera i Can Trias

dimarts 04 juny 2024

Pròximament, s’iniciaran els treballs per a la creació de la via pedalable, oberta a ciclistes i vianants, que connectarà el nostre municipi amb Terrassa un cop el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha anunciat l’adjudicació de les corresponents obres. Els treballs, que permetran la creació d’aquest carril al llarg d’uns tres quilòmetres del corredor de l’antiga C-58, suposaran una inversió de 2,4 milions d’euros finançats a través dels fons europeus Next Generation i tindran una durada prevista d’aproximadament cinc mesos amb inici aquest estiu.

El recorregut

La via facilitarà a través del seu recorregut l’accés a punts com l’estació de tren, l’Institut de Viladecavalls i els polígons industrials propers, a més d’integrar-se amb la xarxa de vies ciclistes de Terrassa. L’actuació ha de suposar també un impuls al model de mobilitat sostenible que es desenvolupa al nostre municipi, ja que també significarà que es disposi d’una nova connexió entre el nucli urbà amb Can Corbera i Can Trias.

El traçat de la via arrencarà des de l’estació de tren de la nostra població fins a l’eix del traçat de l’antiga C-58. El camí seguirà el vial d’accés a l’estació des de l’enllaç de la B-245 amb la C-16, creuant-lo pel costat nord amb dos passos per a vianants i bicicletes, per a després unir-se a l’antiga C-58 a través d’un nou pas inferior sota el nou traçat d’aquesta.

El projecte contempla altres millores, com ara l’adequació del camí existent de Can Mitjans, al sud de la C-16, i del pas inferior sota aquesta autopista per a connectar l’itinerari amb l’Institut de Viladecavalls. Pel que fa a la connexió de les bicicletes amb el centre urbà de Viladecavalls, aquesta es farà seguint el vial del camí de l’estació, en coexistència amb el trànsit rodat, que es pacifiqui en aquest tram.