Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 03:32 | 22/07/2024

A la recerca d’un sistema de recollida selectiva d’alta eficiència

L’actual legislació estableix que l’any 2035 els municipis han de poder recuperar un 65 % de les deixalles que es produeixen

dimecres 10 abril 2024

L’Ajuntament de Viladecavalls ha establert un conveni de col·laboració amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental per tal que aquest ens ofereixi suport tècnic especialitzat al consistori, donat el seu coneixement en la matèria, per tal d’establir un nou contracte de recollida selectiva que incrementi l’eficàcia del servei. D’aquesta manera des de l’Ajuntament es vol complir amb el que marca l’article 25 de la Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular en el qual s’especifica que les entitats locals hauran de prioritzar els models de recollida més eficients. En concret, la llei apunta a sistemes com el porta a porta o els contenidors tancats o intel·ligents.

La voluntat municipal és poder assolir els percentatges de recollida selectiva que estableix la legislació que han d'arribar al 65 % de les deixalles l’any 2035.

El conveni de col·laboració contempla, a més de treballs en la recollida i tractament de residus, assistència tècnica o accions de sensibilització i foment de la recollida selectiva, entre altres qüestions. Pel que fa als avenços fets al respecte, ja s'han iniciat els treballs d'estudi per a la redacció dels nous plecs per a establir un nou contracte basat en un servei de recollida d'alta eficiència.