Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 13:58 | 14/07/2024

Participació ciutadana

L’opinió dels veïns i veïnes de Viladecavalls és un dels elements de principal valor per l’Ajuntament per tal de donar la millor resposta a les necessitats ciutadanes i continuar millorant els serveis municipals.

Continuem treballant en el desplegament i qualitat dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Viladecavalls, que tenen les oficines ubicades al c/Antoni Soler i Hospital, des d’on recollim les vostres demandes d'informació i gestió a través de diferents canals, com són, presencial, telefònic o telemàtic.

PROCESSOS PARTICIPATIUS 2022 - 2023

Gala de l'esport 2023

Procés de consulta, que té com a principal objectiu reconèixer els mèrits i èxits dels esportistes locals.

Periode: 6 d'agost al 6 de setembre de 2023

Metodologia

Resultats

Notícies relacionades

Execució:

El 30 de setembre del 2023 a l'Auditori de l'Escola de Música Pau Casals es va celebrar la Gala de l'Esport 2023.Un dels moments destacats de la gala ha estat novament la proclamació dels millors esportistes, una distinció que ha recaigut enguany sobre Jordi Gallego i Susana Rodríguez.

En la categoria masculina, el corredor i ciclista especialitzat en curses de muntanya, Jordi Gallego, aconseguia el guardó, després d’haver culminat l'any 2022 assolint més d’un 90 % de podis a les proves que ha participat. Quedaven en segona posició Jordi Salvador i Juan Fornieles.

Pel que fa a la millor esportista en categoria femenina, Susana Rodríguez, suma als seus mèrits esportius com a número 1 mundial del pàdel en cadira de rodes, un important compromís social com a presidenta de l’únic club d’aquesta disciplina, el Club Esportiu Pàdel Adaptat Catalunya. En segona i tercera posició se situaven, respectivament, Dafne Ojera i Laia Paredes.

A banda dels premis a esportistes de categories absolutes, la Gala de l’Esport també subratllava els resultats d’algunes de les promeses de l’esport local. En concret, el guardó a la jove promesa era per a la gimnasta Natàlia Marquès després de pujar als podis dels campionats d’Espanya i Catalunya de gimnàstica artística. La seguien el corredor de biketrial Joan Sans i la patinadora Ivet Saeta.

Reconeixements de l’Ajuntament i de les entitats

A banda d’aquests guardons, la Gala de l’Esport també subratllava la trajectòria de tres esportistes a través dels Reconeixements Honorífics que atorga l’Ajuntament. En aquesta ocasió, es guardonava a David González, per la seva aportació a través d’activitats com les que desenvolupa Kames Kids, en la difusió de l’activitat esportiva; Abel Martínez, per la seva implicació al món del futbol com a jugador, entrenador i president, i Maria Lluïsa “Milu” Fernández, pel seu esforç per fer que el futbol arribi a tots els infants.

L’esdeveniment es completava amb l’aportació de les entitats esportives que també triaven destacaven diferents persones de les seves agrupacions o del seu entorn per la tasca desenvolupada o pel suport donat. Els Reconeixements de les Entitats eren per a:

-Corredors de Fons de Viladecavalls: el grup de persones voluntàries de la Pujada del Ros
-Club de Futbol Viladecavalls: Miquel Cambra, seguidor del club
-Club Patinatge Artístic Viladecavalls: Esther Martínez, exintegrant de la junta, coordinadora i organitzadora d’esdeveniments
-Unión Deportiva Can Trias: José Valero, expresident de l’entitat
-Kames Kids: Mireia Hernandez, atleta i preparadora del grup de tecnificació
-Club de Petanca Els XIII: José Valero, soci i membre de la junta
-Escola de Bàsquet Rosella: els monitors i monitores dels campus d’estiu
-Club de Bàsquet Viladecavalls: Pepe Leiva,, entrenador, jugador de veterans, membre de la junta i tresorer
-Escola de Futbol de Viladecavalls: Adrià Rodríguez, jugador
-Casal Familiar de Viladecavalls: Xavia Gracia, per la promoció del pàdel
-Centre Excursionista de Viladecavalls: Cisco Garcia, per la implicació en l’entitat

Consell Municipal de la Cultura 2023

Procés de consulta, que te com a objectius ordenar, sistematitzar i desenvolupar els eixos estratègics d’un nou model cultural a llarg termini.

Sessió 1 de febrer de 2023

Reglament

Resultats (pendent anonimitzar)

Projecte de millora dels carrers Major i Sant Martí

Procés de consulta, amb l’objectiu de què els veïns i veïnes de la zona puguin aportar les seves opinions per la redacció i posterior execució del projecte.

Sessió 21 de juny de 2022

Metodologia

Resultats

Notícies relacionades

Execució:

Import: 509.239,24 € IVA inclòs

Partida: 1/1532/61912

Any execució: 2023

- S’ha modificat la secció dels carrers Major i Sant Martí per convertir-la en plataforma única, amb la voluntat de millorar les condicions d’accessibilitat, d’ús i del paisatge urbà dels carrers existents de secció estreta i entre edificacions. Aquesta solució facilita l’ús universal i no discriminatori dels carrers, amb la senyalització i informació que garanteixi la seguretat de les persones.

- S’ha pintat més places d’aparcament de les inicialment plantejades.

- S’ha col·locat mobiliari urbà: 7 bancs, 4 papereres i 9 jardineres.

- S’ha instal·lat xarxa de clavegueram de pluvials municipal per recollir les aigües superficials que discorren pel carrer.

Mobilitat Urbana Sostenible de Viladecavalls

Estudi de Mobilitat Urbana Sostenible (EMUS) del municipi.

Sessió: 20 de setembre de 2022

Metodologia

Resultats

Notícies relacionades

Construcció del nou consultori mèdic local

Recull d'inquietuts, queixes i suggeriments de la població en relació als serveis sanitaris de l’atenció primària al municipi.

Sessió: 22 de novembre de 2022

Metodologia

Resultats

Notícies relacionades

Execució:

Execució de l’obra: de l’1 de desembre de 2022 i al 29 de febrer de 2024

Import: 1.640.347,55 € IVA inclòs

Partida: 1/312/62200

Execució 2023:

- S’ha construït un nou edifici pel consultori local del casc urbà de Viladecavalls per tal que aquest edifici compleixi totes les condicions requerides pel Servei Català de la Salut, amb espais de consulta i espera amplis per donar resposta a necessitats especials (com ho ha sigut la pandèmia passada), accessible, i proper a la ciutadania.

- S’han creat accessos per a vianants des del carrer Francesc Macià com des del camí de can Sanahuja amb rampes accessibles.

- S’ha creat una nova connexió de forma accessible des del camí de Can Sanahuja cap al carrer Francesc Macià, o sigui de Can Turu amb el nucli urbà (dues zones del municipi amb gran diferencia de cota), i amb la zona de més equipaments: escola, escola de música, biblioteca i ara també el consultori local.

- S’ha pintat places d’aparcament: 8 places d’aparcament de vehicles, 2 de les quals seran reservades per a persones amb mobilitat reduïda, i un espai de reserva per ambulàncies.

- S’ha creat un espai de circulació que permet accedir amb vehicle fins a la porta del consultori per facilitar l’accés de les persones. A 3 minuts a peu hi ha l’aparcament municipal lliure de pagament del carrer Orenetes.

- S’ha urbanitzat la parcel·la municipal. Els espais lliures entre els accessos i la resta de parcel·la mantindran l’aspecte vegetal i amb l’arbrat per afavorir els espais d’ombra a l’estiu.

- Fora de l’àmbit del projecte i de la urbanització de la parcel·la (finalitzat a data 29/02/2024) s’instal·larà durant al 2024, mobiliari urbà per l’estada i descans amb zones d’ombres, espais per la ubicació d’elements pel joc dels infants i revegetació amb espècies autòctones de baix manteniment i baixa necessitat d’aigua.

PROCESSOS PARTICIPATIUS 2021

PROCESSOS PARTICIPATIUS 2020

PROCESSOS PARTICIPATIUS 2019