El dia 28 de gener se celebra el Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO2, o també anomenat Dia Mundial de l’Acció enfront de l’Escalfament Terrestre. Des de l’Ajuntament de Viladecavalls hem treballat, treballem i treballarem per continuar lluitant contra el canvi climàtic i per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, que ens han de permetre viure en una societat més justa, sostenible i igualitària.
Durant el 2022, a Viladecavalls s'ha recollit selectivament un total de 19.931 kg de residu tèxtil, delscuals 7.077 kg es van recollir a la Deixalleria Municipal i 12.854 kg en els contenidors de via públicasituats a l'avinguda Terrassa, al C. de Baix i al Camí al Camí de l'Estació.
L’Ajuntament fa un nou pas en la lluita contra el canvi climàtic amb la creació d’una xarxa de calor amb biomassa per autoabastir d’energia l’escola Rosella i l’escola municipal de música Pau Casals.
L’Ajuntament de Viladecavalls ha finalitzat aquesta setmana l’ampliació de l’enllumenat públic del Molinot amb nous punts de llum sobre suports existents.
L’Ajuntament de Viladecavalls va aprovar la Declaració de l’Emergència Climàtica el passat juliol del 2019, en què s’adoptava el compromís ferm d’aquesta administració en la lluita contra el canvi climàtic. Un eix estratègic del Pla d’Actuació Municipal del mandat vigent, que va començar a prendre forma ara fa set anys amb la redacció del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), aprovat definitivament el març del 2022. Aquest document recull accions concretes que l’ajuntament ja ha anat executant des del 2016 i que té per objectiu avançar cap a la neutralitat climàtica l’any 2050, d’acord amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides.
Aquesta setmana, l’Ajuntament de Viladecavalls ha començat una actuació a l’enllumenat públic del Camí dels Ocells per tal de millorar la il·luminació d’aquesta via, allunyada de la xarxa elèctrica existent, amb punts de llum solar.
Les diverses administracions de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, de la qual Viladecavalls n’és membre, hem organitzat la Setmana Europea de l'Energia Sostenible a Catalunya que se celebra del 25 al 29 d’octubre.
L’Ajuntament de Viladecavalls organitza un cicle de formacions, en format online, per informar la ciutadania sobre els recursos que tenim al nostre abast per fer front a la transició energètica davant la crisi climàtica en la qual ens trobem.
SETMANA DE L’ENERGIA 2021 Aquest mes d’octubre, l’Ajuntament de Viladecavalls ha rebut estella del Servei Comarcal de Biomassa destinada a la caldera que abasteix de calefacció l’Escola Rosella i l’Escola Municipal de Música Pau Casals.
En representació de l'Ajuntament de Viladecavalls, el regidor, Marc González, va assistir a la primera assemblea extraordinària i quarta general de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP), celebrada ahir dijous 1 de desembre, a l’ Auditori de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona.
L'Ajuntament de Viladecavalls ha rebut aquesta setmana resolució favorable a la petició de subvenció per import de 658.340,48 €, en el marc del programa Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona, per a dur a terme la renovació de 1.200 punts de l'enllumenat públic per tal de modernitzar-los a la tecnologia LED, més eficient energèticament, així com per donar compliment a la normativa de contaminació lluminosa. L'actuació es preveu per un import total de 731.489,42 €, per ser executat al 2023.
L'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha obert la convocatòria de subvencions per a instal·lacions sostenibles d'energia, amb ajuts de fins el 20% o el 40% segons el cas i adjudicació per ordre d'entrada.
Demà dimecres 21 d'abril a les 19.00 hores es durà a terme la segona xerrada online del cicle "Crisi climàtica, com afrontar la transició energètica a la nostra llar?" en el qual es parlarà del nou marc normatiu relacionat amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'ús domèstic i les bonificacions fiscals en l’IBI i en l’ICIO.
En el marc del “Pla d’Acció per l’Energia Sostenible del municipi de Viladecavalls” (PAES), aquest mes de maig s’iniciaran els treballs d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a la biblioteca Pere Calders per tal que es pugui autoabastir d’energia renovable amb la consegüent reducció d’emissions de CO2 generades per aquest equipament municipal.
Durant aquest més de desembre està previst executar una instal·lació fotovoltaica a la coberta de la piscina municipal de Can Trias.
L’Ajuntament està treballant en l’elaboració d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) que serà l’eina que guiarà al municipi a arribar al 2030 amb un 40% menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005, i que li permetrà estar més ben preparat davant els efectes del canvi climàtic.
Avui dijous 16 de juliol de 2020, l’Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, ha assistit a l’acte de signatura dels acords voluntaris per a la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle de la Generalitat de Catalunya, per part de Mútua Terrassa, al Parc Logístic de la Salut ubicat al polígon de Can Mitjans de Viladecavalls.
La cura per la flora i la fauna de Viladecavalls és un dels objectius de l’ajuntament, que treballa en mantenir la biodiversitat del municipi a l’hora que dur a terme accions de control de plagues per la convivència tant de les persones com en la natura.
L'Ajuntament de Viladecavalls ha instal·lat 5 nous fanals fotovoltaics a l'avinguda Ferrocarril, just a l'enllaç amb el carrer Pau Picasso, per resoldre la mancança d'il·luminació, millorar la seguretat de la zona i continuar apostant per l'energia sostenible i l'eficiència energètica del municipi.
L'Ajuntament de Viladecavalls inicia aquest 2022 afavorint i al costat de les energies renovables amb la nova instal·lació d'un sistema d'autoconsum fotovoltaic situat a la teulada del seu propi l'edifici.
L’Ajuntament de Viladecavalls va finalitzar la substitució de l'enllumenat del camp de futbol de Can Trias per tecnologia LED, el passat 30 de novembre de 2022.
El gestor energètic de l’Ajuntament de Viladecavalls va realitzar la primera xerrada del cicle “Crisi climàtica, com afrontar la transició energètica a la nostra llar?”, ahir dimecres 7 d’abril, a les 19.00 hores, en sessió virtual.
Des del passat 2019, en el marc del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de Viladecavalls (PAES), el qual deriva del compromís adoptat per l'Ajuntament de Viladecavalls en el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses Contra el Canvi Climàtic, s’han dut a terme diverses actuacions de millora de l’eficiència energètica tant dels equipaments municipals com dels espais públics i en foment de la mobilitat sostenible.
L’Ajuntament de Viladecavalls i el Consell Comarcal del Vallès Occidental van dur a terme una sessió informativa per tal d’informar la ciutadania de les diverses subvencions recollides en el fons europeu Next Generation EU, ahir dimarts 8 de novembre a la tarda en l’auditori de l’EMM Pau Casals.
Aquest matí de dilluns 13, s’han iniciat les classes, amb il·lusió i normalitat, a les escoles municipals, Rosella, Roc Blanc i a l’Institut de Viladecavalls.
L’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya ofereix una línia de subvencions, d’àmbit privat i públic, per actuacions de reducció de consums d’energia i emissions en edificis existents.
Durant els mesos de juliol i agost, s’ha dut a terme l'execució de la instal·lació d’una caldera de biomassa per donar servei de calefacció als edificis de l’Escola Roselles i l’escola de música pau Casals.
L’Ajuntament de Viladecavalls organitza un cicle de formacions, en format seminari web (webinar), per informar la ciutadania sobre els recursos que tenim al nostre abast per fer front a la transició energètica davant la crisi climàtica en la qual ens trobem.