Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 21:51 | 19/09/2020

Les aportacions ciutadanes obtingudes mitjançant un procés participatiu donen forma al projecte del centre d'Arts Escèniques de Viladecavalls

L'Ajuntament de Viladecavalls ha fet públic els resultats del procés participatiu dut a terme el passat 2017 per a copsar les necessitats de la ciutadania amb l'objectiu de construir un centre d'Arts Escèniques al municipi.

divendres 23 març 2018

Després d'analitzar les necessitats i propostes obtingudes mitjançant un procés participatiu en el qual s'han realitzat una trentena d'entrevistes a persones relacionades amb el món de la Cultura, l'Ensenyament i la Política local, l'Ajuntament ha finalitzat l'estudi previ per a la construcció d'un centre d'Arts Escèniques a Viladecavalls. 

El resultat de l'estudi conclou que la proposta d'emplaçament del centre amb més garanties d'èxit per la seva situació estratègica dins el municipi és el solar comprès entre la carretera B120, el Camí de Can Boada de les Parentes i el solar de l'antiga empresa Filvisa. Aquest terreny és de titularitat municipal i després de consultar la Comissió d'Urbanisme de Barcelona de la Generalitat de Catalunya es confirma que l'ajuntament podrà adequar les qualitats urbanístiques del solar per transformar-lo en sòl d'equipament per mitjà d'una modificació Puntual de la Revisió del Pla General d'Ordenació de Viladecavalls. 

De l'estudi se'n han derivat altres aspectes a tenir en compte a l'hora de construir el centre d'Arts Escèniques com ara els seus espais interiors i exteriors. La sala principal hauria de tenir un aforament màxim d'entre 250 i 300 persones, donades les característiques del municipi i les activitats que s'hi realitzen durant l'any, i hauria de poder-se adaptar de manera flexible i modular segons les característiques singulars dels actes que es duguin a terme. 

Pel que fa a l'estructura del centre, aquest hauria d'idear-se d'acord amb 3 factors principals: l'accessibilitat, la sostenibilitat i l'austeritat, per tal d'oferir un equipament municipal per a tota la ciutadania, que tingui en compte l'eficiència energètica i el seu impacte mediambiental, i que es construeixi 

amb els recursos justos i necessaris per cobrir les necessitats arquitectòniques i tècniques que requereix l'activitat desenvolupada en el centre. 

El projecte de construcció d'aquest nou equipament municipal té un cost aproximat de 2.769.500 euros + IVA, dels quals l'ajuntament ja disposa d'una reserva de fons contemplada en el pressupost municipal 2018 d'1.258.987 euros, i un temps d'execució previst de 2 anys des de la redacció de l'estudi previ fins a les obres de construcció. 


Podeu trobar més informació al dossier que trobareu en el següent enllaç: https://goo.gl/LWfKNi